fbpx

Visie

Wij vinden het belangrijk om op reis goed om te gaan met al het moois wat er op de wereld te vinden is. Daarom organiseren én maken wij onze reizen aan de hand van de onderstaande uitgangspunten.

1. Lokaal geregeld

Wij geloven in de positieve impact van lokaal georganiseerd toerisme. De lokale mensen kennen immers de waarde van hun cultuur en natuur het allerbeste. Bij The Local Package werken we samen met lokale partners die zich dankzij het inkomen dat zij verdienen in het toerisme, inzetten voor hun eigen community. Bijvoorbeeld door het organiseren van onderwijs en/of het beschermen van de natuur.

2. Toerisme is een kans

Juist voor kleine communities die erg afhankelijk zijn van bijvoorbeeld landbouw is toerisme een mooie kans om een stabieler leven op te bouwen. Wij zien toerisme als een economische kans voor minder ontwikkelde gebieden. Wij vinden het daarom belangrijk om kleinschalige toeristische initiatieven te ondersteunen waarvan de positieve impact in de community duidelijk zichtbaar is.

3. Te gast zijn

Als reiziger zijn wij te gast in een land. Wij vinden het belangrijk om een goede gast te zijn. Door bewust keuzes te maken op reis kunnen wij onze impact zoveel mogelijk positief maken. Wij vinden het belangrijk om ons aan te passen aan de normen en waarden op de plek waar we komen. Dit laten we zien in bijvoorbeeld onze kledingkeuze, de manier waarop wij ons geld uitgeven en de activiteiten die we ondernemen.

4. Groene keuzes

Als reiziger maken wij zoveel mogelijk ‘groene’ keuzes op reis. Zo proberen we zo min mogelijk afval te maken en compenseren we onze vliegtickets via Greenseats. Daarbij zijn we terughoudend in het doen van betaalde activiteiten met dieren omdat vaak blijkt dat er niet goed voor deze dieren wordt gezorgd. Als reiziger willen we deze vorm van zaken doen, niet aanmoedigen.