BestemmingenReisblogVietnam

4 niet toeristische hotspots in Vietnam

vietnam off the beaten track

Reizen is Vietnam is fantastisch! ‘Helaas’ zijn er meerdere reizigers tot deze conclusie gekomen en zijn veel stukken van Vietnam inmiddels behoorlijk overspoeld door toeristen.
Afgelopen april bezochten wij Vietnam op zoek naar de verborgen plekjes speciaal voor reizigers die graag  in Vietnam off the beaten track willen reizen. Goed nieuws: we hebben een aantal hele mooie, onontdekte plekken gevonden!! Hieronder lees je alles over 4 bestemmingen waar je dikke kans hebt dat je de enige bezoeker bent!

1. Tram Chim National Park

Tram Chim 30
Tram Chim 16

Min of meer verstopt in de Mekong Delta vind je Tram Chim National Park. Dit National Park is voor vogelliefhebbers een absolute hemel. Maar (en ik spreek nu uit ervaring ?) ook voor niet-vogelliefhebbers is het echt de moeite waard!  Reizigers weten deze plek nog nauwelijks te vinden. Voor een aantal locals waren wij zelfs de eerste westerlingen die ze ooit zagen!
Ontdek het National Park per solar-boot, maak een praatje met de locals in het dorp, proef hun lokale eten en je hebt een Vietnam off the beaten track ervaring die je nergens anders in het land zult hebben!

Bezoek Tram Chim National Park

2. Bai Tu Long – Quan Lan island

Quan Lan village 34
bai tu long local package

Lig je in Halong Bay boot aan boot, heb je bij Bai tu Long de gehele baai voor je zelf (op een vissersbootje hier en daar na). En dit alles mét uitzicht over dezelfde prachtige rotsbergen! Na de magische boottocht kan je verblijven op het eiland Quan Lan. Toerisme is hier nauwelijks een bron van inkomen dus het traditionele Vietnamese eilandleven is hier de orde van de dag. De locals nemen je graag mee vissen of bereiden een BBQ voor je op één van de verlaten stranden.

Bezoek Bai tu Long

3. Cat Tien National Park

Cat Tien Vietnam
Cat Tien National Park

Gek op natuur & wild life? Dan gaat Cat Tien National Park je vast bevallen. Dit park wordt door veel reizigers overgeslagen en dat is eigenlijk hartstikke zonde! Je kunt er lange hikes maken door de jungle. Een andere aanrader is om je bezoek aan het National Park te combineren met je verblijf bij een lokale familie vlakbij het park. Zeker weten een heel bijzondere ervaring!

Bezoek Cat Tien National Park

4. Mai Hich (in de Mai Chau Vallei)

Mai hich zuid
Mai Chau homestay

De groene vallei van Mai Chau is een heerlijke plek voor het maken van lange hikes en fietstochten. In de vallei liggen verschillende dorpjes. Onze favoriet is toch wel het prachtige dorpje Mai Hich: de ideale uitvalsbasis voor gave trekkingen met een echte local vibe. Vanaf het dorpje heb je uitzicht op de groene rijstvelden en de imposante bergen er omheen. Wow!

Bezoek Mai Hich

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *