fbpx
BestemmingenReisblogVietnam

4 niet toeristische hotspots in Vietnam

Vietnam niet toeristisch

Reizen is Vietnam is fantastisch! ‘Helaas’ zijn er meerdere reizigers tot deze conclusie gekomen en zijn veel stukken van Vietnam inmiddels behoorlijk overspoeld door toeristen.
Afgelopen april bezochten wij Vietnam op zoek naar de verborgen plekjes speciaal voor reizigers die graag  Vietnam niet toeristisch willen ontdekken op reis. Goed nieuws: we hebben een aantal hele mooie, onontdekte plekken gevonden!! Hieronder lees je alles over 4 bestemmingen waar je dikke kans hebt dat je de enige bezoeker bent!

1. Bai tu Long – Quan Lan Island

Quan Lan village 34
bai tu long local package

Lig je in Halong Bay boot aan boot, heb je bij Bai tu Long de gehele baai voor je zelf (op een vissersbootje hier en daar na). En dit alles mét uitzicht over dezelfde prachtige rotsbergen! Na de magische boottocht kan je verblijven in een homestay op het eiland Quan Lan. Toerisme is hier nauwelijks een bron van inkomen dus het traditionele Vietnamese eilandleven is hier de orde van de dag. De locals nemen je graag mee vissen of bereiden een BBQ voor je op één van de verlaten stranden.

Verblijf in een homestay op Quan Lan

2. Cat Tien National Park

Cat Tien National Park
Cat Tien National Park

Gek op natuur & wild life? Dan gaat Cat Tien National Park je vast bevallen. Dit park wordt door veel reizigers overgeslagen en dat is eigenlijk hartstikke zonde! Je kunt er lange hikes maken door de jungle. Een andere aanrader is om je bezoek aan het National Park te combineren met je verblijf bij een lokale familie vlakbij het park. Zeker weten een heel bijzondere ervaring!

Verblijf in een homestay bij Cat Tien National Park

3. Mai Hich (in de Mai Chau Vallei)

Mai hich zuid
Mai Chau homestay

De groene vallei van Mai Chau is een heerlijke plek voor het maken van lange hikes en fietstochten. In de vallei liggen verschillende dorpjes. Onze favoriet is toch wel het prachtige dorpje Mai Hich: de ideale uitvalsbasis voor gave trekkingen met een echte local vibe. Vanaf het dorpje heb je uitzicht op de groene rijstvelden en de imposante bergen er omheen. Wow!

Verblijf in een homestay in Mai Hich

4. Mekong Delta – Thoi Son

Mekong (4)
Mekong (3)

De Mekong Delta is een bijzonder regio van Vietnam en wat ons betreft zeker een bezoek van een paar dagen waard! De locals leven hier nog van de land- en waterbouw waardoor het voelt het alsog je terug gaat in de tijd. Als je verblijft in de homestay van mister Tan kan je zeker zijn van een authentieke, familie-ervaring. Mister Tan woont met generaties een het huis dat nog geen 100 meter van de Mekong rivier afligt. Samen met zijn familie kookt hij de meest fantastische maaltijden voor zijn gasten en hij leent je graag een fiets voor een tocht door de prachtige, groene omgeving. 

Verblijf in een homestay in Thoi Son

Lees verder…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *