Wat is er toch veel te doen op het uitgestrekte eiland Java. Voor reizigers betekent dat: keuzes maken! In deze reisroute vind je de perfecte mix van strand, natuur, steden en lokale communities. Deze reisroute bevat zowel accommodaties die we selecteerden via Booking.com als onze eigen bestemming. Je kunt de bestemmingen los boeken of de route in zijn geheel kopen in een uitgebreid reisroutepakket. Zo bezoek je voordelig meerdere van onze bestemmingen.

1 restaurant lemongrass bogor 3

1. Bijkomen van je jetlag in Bogor

Dikke kans dat jouw rondreis Java begint in Jakarta. Denk ik aan Jakarta, dan denk ik voornamelijk aan files en drukte. Ons advies: bezoek Batavia-stad en reis daarna door naar Bogor. Dit is ongeveer 2,5 uur met de bus. En hoewel Bogor ook niet rustig te noemen is, kan je in de botanische tuinen heerlijk bijkomen van je jetlag.

Accommodaties in Bogor*

gunung-halimun-dorp

2. De natuur in Gunung Halimun National Park

Voor een avontuurlijke hike en lokale ervaring ga je naar Gunung Halimun National Park. Samen met gids Alwi bezoek je de enorme theeplantages in het park, trek je door het regenwoud en maak je kennis met de inwoners van de omliggende dorpen.

Bezoek Halimun National Park

cianjur-dewa-lokale-gids

3. Een ideale uitvalsbasis in Cianjur

Het niet toeristische Cianjur is een ideale uitvalsbasis voor een grote diversiteit aan excursies. Van het bezoek aan een school tot een kookworkshop. Van een boottocht door de ‘floating village’ tot een hike in de bergen. Verblijf je bij onze lokale partner Yudhi? Dan kan je rekenen op heerlijke lokale maaltijden, een goede sfeer en soepel georganiseerde tripjes.

Bezoek Cianjur

Pangandaran

3. Zon, zee en strand in Pangandaran

Tijd voor wat ontspanning! In Pangandaran kan je genieten van een uitgestrekt strand en fantastische golven. Daarbij zijn er veel activiteiten in de omgeving die je kunt ondernemen. Een plek waar je snel tijd tekort zult komen!

Accommodaties in Pangandaran*

candirejo-tourtje-fietsen

5. Op bezoek bij een lokale community in de regio van Jogjakarta

Tijd om je helemaal onder te dompelen in een lokale community! In de community Candirejo kan je rekenen op een warm ontvangst en een authentieke ervaring. Fiets door dit prachtige dorp en leer alles over het Javaanse leven op het platteland.

Bezoek Candirejo

markt jogjakarta

5. Het stadsleven in culture hoofdstad Jogjakarta

Eén van leukste en mooiste steden van Azië is -naar mijn mening- Jogjakarta. Begin met een bezoek een lokale markt en ervaar de dorpse vriendelijkheid van deze stad. Ook zeker een bezoek waard zijn de nabijgelegen tempelcomplexen Borobudur en Prambanan. Voor een unieke ervaring verblijf je in Tembi, een buitenwijk van Jogjakarta waar zelden toeristen komen en waar je kunt verblijven in een bungalow.

Bezoek Tembi – Jogjakarta 

Ijen java

7 & 8. Vulkanen in Oost-Java

In het Oosten van Java vind je de imposante vulkanen Bromo (7) en Ijen (8). Twee grote vulkanen die een beklimming meer dan waard zijn. Aanrader is om ze in de nacht te beklimmen om zo te genieten van de prachtige zonsopgang (en niet oververhit de top te bereiken ;-)).

Accommodaties in Oost Java*

local-package

Terug naar Jakarta

Wil je vanaf Oost-Java weer terug naar Jakarta? Dan is de snelste manier om te vliegen. Vanaf de Bromo vulkaan kan je het beste vliegen vanaf Malang airport. Eindig je op Ijen dan kan je vliegen vanuit Banyuwangi of de oversteek maken naar Bali en terugvliegen vanuit Denpasar. Vergeet dan niet er een paar dagen Bali achteraan te plakken!

* = wij hebben (nog) geen samenwerking met lokale hosts. We hebben accommodaties geselecteerd welke je kunt boeken via onze partner Booking.com.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *