Een rijke cultuur én onvoorstelbaar mooie natuur: twee ingrediënten die Nepal tot zo’n bijzondere bestemmingen maken. Voor sportieve, avontuurlijke reizigers is Nepal dan ook een land om niet te missen! Om het voorbereiden van je reis makkelijker te maken heb ik alvast deze reisroute door Nepal samengesteld. Een ideale combi tussen cultuur, bergen en wildlife. Ook handig: je kunt alles boeken bij The Local Package via de linkjes in de reisroute. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk! Deze rondreis Nepal is ideaal voor reizigers die 1 tot 3 weken de tijd hebben.

Rondreis Nepal Kathmandu

1. Kathmandu, een bijzondere eerste kennismaking met Nepal

Grote kans dat jouw rondreis Nepal begint in de grootste stad van Nepal: Kathmandu. Het eerste wat je hier waarschijnlijk op gaat vallen is de immense drukte. Gelukkig zijn er ook veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Zo vind je in Kathmandu prachtige tempels en traditionele markten. Kortom: de ideale plek om kennis te maken met de rijke Nepaleese cultuur! Verblijf bij het Souvenir Guesthouse. Een local style hotel in het hart van Kathmandu waar je kunt rekenen op een hartelijk ontvangst.

Boek het Souvenir Guesthouse

Panauti Nepal 10

2. Breng een bezoek aan de warme community van Panauti

Tijd om even bij te komen van de drukke stad. Zo’n 30 km van Kathmandu vind je het authentieke dorpje Panauti. Een bijzondere plek: in dit dorp vind je namelijk de oudste tempels van Nepal die nog goed bewaard zijn gebleven. Panauti is gelegen in een prachtige vallei. De omgeving nodigt je al snel uit voor een stevige wandeling. Tel daar de gastvrije community bij op en je weet waarom Panauti niet kan ontbreken bij jouw rondreis Nepal!

Bezoek Panauti

Rondreis Nepal Pokhara

3. Pokhara: de uitvalsbasis voor trekkingen

Pokhara is dé uitvalsbasis om kennis te maken met de natuur van Nepal. Dit dorp ligt aan de voet van het Anapurna gebied waar je fantastische trekkingen kunt maken. Een trekking is makkelijk te regelen bij je verblijf in Pokhara. Doe je een meerdaagse trekking, dan verblijf je in ‘theehuizen’ die je onderweg tegenkomt. In Pokhara zelf raden we je aan te verblijven in het diplomat hotel. Een local style hotel. De eigenaar Bamdev Ghimiri kent veel mensen in de omgeving en kan hierdoor een originele trekking voor je regelen.

Boek het Diplomat hotel*

Nepal reizen

4. Ervaar het lokale leven in het onontdekte bergdorpje Pumdi

Op ongeveer een uur rijden van Pokhara vind je het bijzondere bergdorpje Pumdi. Dit kleine dorpje ligt vlakbij een prachtig meer. De kleine community heet je graag welkom. Je kunt in Pumdi genieten van de rust, heerlijk wandelen door de bergen en kennis maken met het authentieke Nepalese leven.

Bezoek Pumdi

Rondreis Nepal Chitwan

5. Spot neushoorns en krokodillen in Chitwan National Park

Voor de ultieme jungle ervaring zit je in Chitwan National Park goed! Je vindt hier meer dan 50 soorten verschillende dieren waaronder neushoorns, luipaarden, krokodillen en olifanten!
Je kunt verblijven bij de Sapana Lodge: een zeer comfortabel hotel aan de rand van de jungle. Deze lodge wordt volledig door de lokale Tharu stam gerund. De inkomsten uit de lodge worden weer geïnvesteerd in de community. Zo wordt er een olifantenopvang en een ziekenhuis mee gefinancierd. Een aanrader dus!

Boek Sapana Lodge*

Vervoer tijdens de reisroute

Tijdens een rondreis Nepal maken de meeste reizigers gebruik van bussen. Vlakbij Thamel (een wijk in Kathmandu) vertrekken ’s ochtends Tourist bussen naar Pokhara en Chitwan. Tickets kan je vooraf kopen bij verschillende tour offices, maar ook bij de bus de ochtend zelf (dit is vaak iets goedkoper).
Binnenlandse vluchten zijn een goede -maar minder milieu vriendelijke- optie als je de bussen zat bent. In verhouding is dit veel duurder (iets meer dan 100 euro), maar ook sneller.  Kijk hier voor onze blog over vervoer in Nepal. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *