fbpx
BestemmingenJavaReisblogSumatra

4 niet toeristische plekken op Java en Sumatra

Java Sumatra

Indonesië is een gigantisch land vol met gave, onontdekte plekken. Bezoek Papoea of de Molukken en je kunt eigenlijk wel zeker zijn van een off the beaten track ervaring. Helaas zijn deze eilanden ook een stuk lastiger te bereizen. Maar niet getreurd: ook op Java en Sumatra genoeg onontdekte plekjes te vinden. Vandaag laten we je onze vier favoriete off the beaten track bestemmingen zien op Java en Sumatra. Welke is jouw favoriet?

1. Sumatra – Batu Rong Ring

batu-rongring-rivier-uitzicht
batu-rongring

Verblijven in een bungalowtje midden in de jungle met enkel de geluiden van de rivier en de apen om je heen? Dat kan in Batu Rongring! Deze bijzondere plek ligt ver weg van de bewoonde wereld. Dé ideale plek voor fanatieke hikers, jungle-liefhebbers en rustzoekers. Terwijl jij bijkomt van een hike bereiden onze host de meest heerlijke maaltijden voor je met verse groente uit de jungle. Batu Rongring is een onontdekt pareltje gelegen aan de rand van Leuser National Park. 

Bezoek Batu Rongring

2. Java – Guning Halimun National Park

halimun 4
gunung-halimun-dorp

Het dorpje Cikoneng ligt aan de voet van Gunung Halimun National Park. In dit dorpje komen zelden reizigers en juist dat maakt dit tot zo’n bijzondere plek om te verblijven. De locals zijn ontzettend blij met je komst en nodigen je dan ook graag uit in hun huisjes. Maak een hike door het National Park en over de rijstvelden, drink thee met de locals en val ’s nachts in slaap met enkel het geluid van de waterval op de achtergrond. Een heerlijke plek!

Bezoek Cikoneng

3. Sumatra – Pulau Banyak (Tailana)

pulau tailana
tailana

Staat het verblijven op een onbewoond eiland nog op jouw bucket list? Dan is Pulau Tailana the place to be! Tailana is één van de Banyak eilanden gelegen aan de west-kust van Sumatra. Op dit prachtige bounty-eiland wonen in totaal 3 mensen en één kat. Pluk je eigen kokosnoten, neem een duik in de helder blauwe zee en maak een kampvuurtje op het strand. Op Pulau Tailana worden tropische dromen waar!

Bezoek Pulau Tailana

4. Java – Candirejo

candirejo-host-homestay-3
Borobodur

Op nog geen 3 kilometer van de grootste toeristentrekpleister van Java, de Borobudur, vind je het onontdekte dorpje Candirejo. In dit dorpje leven de inwoners een traditioneel Javaans leven waarbij ze vooral leven van de landbouw. De inwoners geven jou graag een inkijkje in hun leven. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij het maken van kroepoek en verblijven bij één van de families in het dorp. Op deze manier wordt je bezoekje aan de Borobudur een wel heel speciale ervaring! 

Bezoek Candirejo

5 comments

  1. Sarah 27 september, 2017 at 10:56 Beantwoorden

    Wauw! Nummer drie!!! Ik wil weleens naar zo’n onbewoond eiland trekken hoor. Lijkt me zàlig. Al staat in een bungalow in de jungle logeren ook wel op mijn bucket list. Heerlijk lijstje heb je hier samengesteld.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *