fbpx
ReisblogReisinspiratie

De 3 favoriete bestemmingen van Marieke

favoriete bestemmingen

Mijn winterjas heb ik uit de kast gehaald (zijn handschoenen al toegestaan? ?) en buiten is het voornamelijk donker en grijs. Oftewel: winter is getting closer! Wat mij betreft dé ideale timing om eens lekker terug te dromen naar de wat meer tropische tijden. Daarom deel ik vandaag mijn 3 favoriete bestemmingen met jullie. Al was het alleen maar zodat ik mijzelf weer even terug kan wanen naar deze zonovergoten paradijsjes ?.

1. Pulau Tailana - Sumatra

Pulau Banyak

Tropischer kan bijna niet: witte stranden, helder water en palmbomen vol verse kokosnoten. Pulau Tailana heeft werkelijk alle ingrediënten die de gemiddelde met toeristen overladen strandbestemming heeft. Enige verschil: op Pulau Tailana zijn dus helemaal geen toeristen! Afgelopen kerst verbleef ik op dit (bijna) onbewoonde eiland. In plaats van een kerstboom hadden we een vuurtje op het strand en in plaats van een gevulde kalkoen, barbecueden we verse vis uit de zee. Een kerst om nooit te vergeten… Can I go back please?

2. Pentingsari - Java

pentingsari

Pentingsari is een klein dorpje op een klein uurtje rijden van Jogjakarta in Java. Ik weet eigenlijk niet eens precies waarom, maar ik vond het zó leuk om hier te zijn! De community is hecht met elkaar en ze delen graag hun cultuur met reizigers. Na het super drukke Jogjakarta was het heerlijk om gewoon weer even het dorpse leven te ervaren. Geen toeterende auto’s of opdringerige straatverkopers te bekennen hier. In dit dorpje leerde ik van alles over het traditionele Javaanse leven en maakte ik een hike over de vulkaan Merapi.

3. Cat Tien Village - Vietnam

Cat Tien 11

Ik hou van de natuur! En als je dit dan ook nog kunt combineren met een verblijf bij de blijste lokale host die er (naar mijn weten) bestaat, heb je een gouden combi te pakken. Overdag spotten we in Cat Tien National Park krokodillen, gibbons en héél veel bijzondere vogels. ’s Avonds hadden we de ultieme local experience toen we gingen eten bij onze host mister Binh en zijn gezin. En ja… eerlijk is eerlijk.. ook de lokale sterke drank speelde hierbij een rol ?.

En… wat is jouw favoriete bestemming? Check hier alle bestemmingen

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *