fbpx
ReisblogReisinspiratie

5 x de leukste boeken met reisverhalen

reisverhalen

Om even weg te zijn, hoef je gelukkig niet altijd perse écht weg te gaan. Met een boek vol reisverhalen op de bank kan ik me soms ook al mijlen ver voelen. Maar mijn favoriete moment om een reisboek te lezen is toch wel óp reis. Vandaag deel ik 5 reisboeken waar ik stuk voor stuk heel blij van werd.

Reisboek 1: Het bitterzoete paradijs
Iris Hannema

Een boek dat grappig, gedurfd, beeldend én een tikkie serieus is. Een heerlijke combi wat mij betreft. Iris Hannema bezoekt in dit boek diverse eilanden in de Stille Oceaan en omschrijft deze eilanden op een wel heel originele manier. Wat mij vooral triggerde in het boek zijn haar overpeinzingen over thema’s in haar leven als reiziger: afscheid nemen, rust vinden, jezelf tegenkomen en ga zo maar door. Ja, dit boek gaat net een stukje verder dan alleen wat tropische avontuurtjes en dat vond ik fijn! Bestel ‘Het bitterzoete paradijs’ hier.

Reisboek 2: Wie (niet) reist is gek
Ap Dijksterhuis

Wie (niet) reist is gek is denk ik een boek waar iedere reiziger zichzelf in herkend. Psycholoog Ap Dijksterhuis omschrijft de effecten van het reizen op onze gesteldheid. Alvast een voorproefje? Reizen is dé manier om ons brein soepel te houden, het geeft ons inspiratie en creativiteit, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger én verlengt ons leven. Het boek staat vol met nieuwe inzichten en hilarische reisverhalen van over de hele wereld.
Bestel ‘Wie (niet) reis is gek’ hier.

Reisboek 3: 365 dagen onderweg
Floortje Dessing

Wie van reizen houdt, houdt waarschijnlijk ook van Floortje Dessing. Dit boek is een praktische reisgids en verhalenboek in één. Een kleurrijk boek vol leuke tips en persoonlijke verhalen. Enige minpunt: je lijstje met bestemmingen waar je nog heen wilt, groeit wel heel explosief. Bestel ‘365 dagen onderweg’ hier.

Reisboek 4: Miss Yellow hair, hello
Iris Hannema

Oooooo wat heb ik gelachen bij dit boek! Iris Hannema schrijft vlot en grappig en lijkt een ongeremde reizigster. Met een rugzak reist ze de hele wereld over. Ze slaapt in de ranzigste hostels, ontmoet de mafste mensen en maakt de wildste avonden mee. Zo leuk om te lezen hoe Iris álles lijkt te durven. Ja, ik werd hier toch wel heel blij van!
Bestel ‘Miss Yellow hair, hello’ hier.

Reisboek 5: Bestemming Beijing
Elles Albering en Michel van Velde

Oke, dit is wel echt een golden oldie (dit boek is in 2004 uitgekomen) maar wát een leuk boek. Over een jong stel die samen in een old timer naar China rijden. Dwars door het o zo fascinerende Midden Oosten en Azië. Het boek is geschreven in dagboekvorm. De reizigers (Michel en Elles) schrijven alles zo eerlijk en herkenbaar waardoor het voelt alsof je erbij bent. Wat een avontuur! Bestel ‘Bestemming Beijing’ hier.

2 comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *