Alles over...BestemmingenReisblogVietnam

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Cat Tien National Park – Vietnam

Cat Tien Vietnam

Met een bootje steek ik de rivier over. Aan de overkant van de rivier ligt Cat Tien Vietnam National Park. Een regenwoud van maar liefst 72.000 hectare. Het thuis van gibbons, olifanten en krokodillen. Een park dat vaak wordt overgeslagen door backpackers en dat is wat mij betreft onterecht! Tijd om wat meer te vertellen over dit inspirerende park.

Een echte aanrader: de gibbontrek

Een bijzondere ervaring is de gibbontrekking die je kunt maken in Cat Tien National Park. Tijdens deze hike heb je de kans op de Gibbons in het wild te spotten. Aangezien de aapjes vroeg in de ochtend het meest actief zijn, begint zo’n trekking heel vroeg in de ochtend. Met een kleine groep (maximaal 4 personen) trek je het regenwoud in. De gibbons maken in de ochtend veel geluid en samen met je gids ga je op zoek naar de apen. Je ziet ze slingeren, hoog in de bomen en hoort ze luidkeels zingen. Heel bijzonder!

Na de trekking kan je nog een bezoekje brengen aan de organisatie Go East. Bij Go East worden gibbons die in gevangenschap werden gehouden, getraind om weer in het wild te leven. Als je de opvang bezoekt kan je zien hoe de gibbons worden getraind en leer je alles over het leven van deze prachtige aapjes.

Maar… er is nog meer!

In het park kan je je makkelijk een paar dagen vermaken met alle activiteiten die er te doen zijn. Zo kan je in het park fietsen huren om de jungle verder te verkennen. Er is een geasfalteerd fietspad door de jungle waardoor een fietstocht best wel comfortabel is. Een aanrader is om naar de Crocodile lake te wandelen of te fietsen. Deze tocht is ongeveer 9 km dwarsdoor de prachtige jungle waarbij je kunt genieten van de prachtige jungle. Het meer is werkelijk prachtig en als je geluk hebt kan je de krokodillen spotten.

Met zonsondergang kan je een boottocht maken over de rivier door de jungle. Om je heen hoor je de talloze jungle geluiden, terwijl je langzaam de zon achter de bomen ziet zakken.

Ook in de omgeving van het park is genoeg te beleven. Zo vind je rondom het park een aantal communities waar de inwoners veelal werkzaam zijn in landbouw. Hier kan je kennismaken met het traditionele Vietnamese leven. Het heerlijke eten en de hartelijkheid van de bevolking zullen je vast bevallen!

Je verblijf regelen

Voor een echt bijzondere ervaring is het een aanrader om je bezoek aan het park te combineren met een verblijf bij een lokale familie. Zo kan je genieten van de natuur én heb je een echte local experience. Mister Binh woont dichtbij het park en laat je graag kennis maken met zijn community. Je kunt kiezen voor een totaalpakket (incl. 2 overnachtingen, een trekking en een boottocht) of voor de homestay (per nacht).

Cat Tien homestay  Cat Tien Totaalpakket (incl. activiteiten)  

Vervoer naar Cat Tien Vietnam

Het park ligt min of meer precies tussen Dalat en Ho Chi Minh City in. Vanuit beide steden kan je er komen met de bus: een rit van ongeveer 4 uur. Vanaf de bushalte kan je gemakkelijk een taxi regelen naar de ingang van het park. Om het park binnen te komen steek je een rivier over met de ferry. De overtocht kost € 2,50 en dit is ook gelijk je entreebewijs voor het park zelf.

Check ons aanbod in Cat Tien Vietnam

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *