ReisblogReisinspiratie

FAQ over reizen met The Local Package

bijzonder reizen

The Local Package zorgt ervoor dat reizigers in Azië kunnen verblijven op bijzondere, off the beaten track bestemmingen waar andere reizigers niet snel terecht komen. Maar hoe gaat dat nou eigenlijk, zo’n vakantie met The Local Package? Tijd om oprichtster Marieke een aantal veel gestelde vragen voor te leggen!

Hoe is het om te verblijven bij een community?

Eerlijk is eerlijk: de eerste dag kan soms best een beetje awkward zijn ;-). Lang niet alle communities zijn gewend aan het ontvangen van westerlingen dus dan is het best wel even aftasten. Na een paar uur breekt meestal het ijs en beginnen voorzichtig de vragen te komen. Je krijg een uniek inkijkje in ‘het leven achter de schermen’. Dikke kans dat je op het einde van je verblijf vrienden hebt gemaakt met de locals en ook echt nog contact houdt.

Waarom helpen jullie reizigers met off the beaten track reizen?

Als fanatiek Aziëbackpacker begon het mij op te vallen dat ik toch vaak op de plekken terecht kwam waar ook veel andere reizigers terecht kwamen. Had ik voor mijn gevoel alles op alles gezet om off the beaten track te komen -inclusief eindeloos zweten in de airco loze bus- zat ik aan het einde van de dag toch weer in een hostel tussen de andere backpackers.

Ik ontdekte dat nagenoeg alle backpackers hun tourtjes boeken bij de tourbureautjes op straat of via de tips uit de Lonely Planet. Gevolg is dat veel reizigers dezelfde reisroute nemen en dezelfde plekken bezoeken en hierdoor miste ik de échte lokale ervaring. Ik merkte daarbij dat als ik van de geijkte reisroutes af wou komen, ik veel meer tijd kwijt was aan de voorbereiding. Wel kwam ik terecht op heel bijzondere plekken bij authentieke communities.

Door The Local Package kunnen ook andere reizigers deze plekken bereiken. Ze zijn niet veel tijd kwijt aan de voorbereiding en zijn wel zeker van een fijne host en bijzondere ontmoetingen!

 Bekijk onze bestemmingen

Hoe onontdekt zijn jullie bestemmingen?

Dat verschilt per plek. Op iedere bestemmingspagina geven we met sterren aan wat je kunt verwachten. Sommige plekken zijn ver van de radar en 100% onontdekt terwijl op andere bestemmingen ook wel eens andere reizigers komen.

Met the Local Package geven we kleine ondernemers in het toerisme een boost dankzij de promotie die wij hen geven. Zodra de bestemming meer wordt bezocht, halen wij -in overleg met de local- de bestemming van onze website. Zo weet je zeker dat je niet terecht komt in het massatoerisme!

Hoe komen jullie aan je bestemmingen?

Eigenlijk heel simpel: we bezoeken het land en nemen de tijd om op zoek te gaan naar de bijzondere plekjes. We lezen niet in de Lonely Planet maar praten juist met de locals. Zo komen we terecht bij bijzondere homestays en communities die toeristen kunnen ontvangen maar online niet vindbaar zijn voor andere reizigers.

Bekijk onze bestemmingen

Hoe werkt het reserveren van een bestemming?

De bestemmingen waarmee wij samenwerken vind je op onze website. Als je een gave bestemming hebt gevonden doe je een reserveringsverzoek. Zodra je reservering definitief is, ontvang je van ons een digitaal reispakket. In dit reispakket vind je alle informatie die je nodig hebt: de contactgegevens van de lokale host, hoe je er kunt komen met openbaar vervoer en natuurlijk veel leuke tips voor de omgeving. Zo ben je geen tijd meer kwijt aan de voorbereidingen!

Heb je nog een vraag? Stel hem hieronder!

Bekijk onze bestemmingen

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *