BestemmingenReisblogVietnam

Fotoverslag: betoverend mooi Bai Tu Long Vietnam

bai tu long vietnam

Iedereen kent ze: de wereldberoemde rotsbergen die uit de zee omhoog komen in Halong Bay in Vietnam. Niet ver van Halong Bay vind je Bai tu Long. De niet-toeristische optie voor avontuurlijke reizigers. Ik maakte in Bai tu Long een prachtige boottocht en verbleef daarna op het authentieke eiland Quan Lan bij de homestay van miss Loan. En dat leverde prachtige foto’s op! Geniet je mee?

We vertrekken met de boot vanuit de haven van Cai Rong: een echte vissershaven. Ik zie tientallen vissersboten liggen en overal om mijn heen zie ik netten vol met verse vis. Wat een bedrijvige haven!

cai rong vietnam
bai tu long
Bai tu long Vietnam

Zodra we de haven uit zijn, varen we langs de talloze rotsbergen. Er zijn verschillende opties om rond te varen in Bai tu Long. De goedkoopste optie is het nemen van de ferry naar het eiland Quan Lan. Je kunt je ook laten rondvaren door een local in een roeiboot. Tot slot kan je meevaren met een visser. Er liggen allerlei verschillende boten in de haven en als je even rondvraagt is dit vaak zo geregeld!

Bai tu long vietnam
Bai tu long Vietnam
Bai Tu Long Vietnam

Ik verblijf op het eiland Quan Lan in de homestay van miss Loan en haar zusje Phuong. Zij zijn geboren en getogen op dit eiland en kunnen mij als geen ander meenemen in het lokale leven. De ideale uitvalsbasis om Vietnam op een andere manier te leren kennen!

bai tu long

Op Quan Lan komen eigenlijk nauwelijks toeristen en de inwoners verdienen dan ook hun geld op traditionele wijze. De meeste mensen leven van de visserij. Ik breng een bezoekje aan de markt die iedere ochtend in het dorp is. Een bijzondere ervaring!

Quan Lan village 23
Quan Lan village 25

Ik maak een fietstocht over het eiland en geniet van de prachtige, verlaten stranden.

bai tu long local package
Quan Lan village 17

De boottocht door Bai tu Long Vietnam en mijn verblijf bij de homestay van miss Loan waren echt een hoogtepunt van mijn reis door Vietnam.  Lijkt het jou ook gaaf om te verblijven op deze bijzondere plek? Lees dan verder…

Quan Lan Homestay  

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *