fbpx
Alles over...BestemmingenJavaReisblog

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Java

indonesie Java

Java is één van de meest bezochte eilanden van Indonesië. En dat is niet voor niets! Je vindt hier ontzettend veel highlights en tijdens je reis kan je rekenen op een mooie mix tussen cultuur en natuur. Bijkomend voordeel: het eiland is, ondanks de lange afstanden, relatief makkelijk te bereizen. Tijd om de hoogtepunten op een rijtje te zetten.

Ontdek het stadsleven

Als je naar Indonesie Java gaat, is de kans groot dat je naar Jakarta vliegt en je deze stad dus bezoekt. Jakarta is een bizar grote en vooral ook drukke stad (bijna 10 miljoen inwoners!). Onder reizigers is Jakarta door haar immense drukte over het algemeen niet heel geliefd. Wel kan je in Jakarta een bezoek brengen aan de voormalige Bataviastad. Als Nederlander zal je hier veel herkennen en daarom is het zeker een bezoekje waard!
Een andere aanrader is het doen van de Jakarta Hidden Tour. Deze tour geeft je een indrukwekkend kijkje achter alle wolkenkrabbers en welvaart en neemt je mee naar de wijken waar de ‘gewone Indonesiërs’ wonen.

Ben je meer op zoek naar historie en traditie dat mag je Jogjakarta niet missen. Ze zeggen wel dat hier de de ziel van Java te vinden is. Jogja is een stad vol kunst en daarnaast is Jogjakarta een stad met een heerlijke vibe! Al eerder zetten wij de hoogtepunten van Jogjakarta op een rij, lees deze blog hier.

Een ontzettend leuke en minder toeristische stad is Malang. Ondanks dat het ook een grote stad is, ontmoet je hier de echte lokale Indonesiërs. Een bezoekje aan de markt mag niet ontbreken. Je wordt overspoeld door alle geuren van specerijen en gezelligheid met de lokale bevolking.

indonesie
indonesie-algemene-info

Borobudur

Borobudur wordt gezien als één van de zeven wereldwonderen en is toch wel de bekendste trekpleister van Indonesië. Je vindt hier een indrukwekkend tempelcomplex wat bestaat uit 9 etages. De bouw heeft waarschijnlijk wel 80 jaar in beslag genomen. Inmiddels is het complex opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een bezoekje aan de Borobudur mag dan ook eigenlijk niet ontbreken in je reisschema. Je kunt de tempel het makkelijkst bereiken vanuit Jogjakarta. Lees hier hoe je gemakkelijk zelf je bezoek aan de Borobudur kunt regelen.

jogjakarta java

Stranden & Natuur

Op Java zijn meerdere vulkanen die je kunt beklimmen. Dit gebeurt vaak tijdens sunrisetours waarbij je een prachtige zonsopkomst kunt bekijken vanaf de berg. De bekendste vulkaan is toch wel de Bromo vulkaan maar ook de vulkaan Ijen is zeker een bezoek waard!

Hoewel buureiland Bali natuurlijk bekend staat om haar prachtige stranden, zijn op Java ook zeker goede stranden te vinden. Java biedt daarbij super mooie plekken om te snorkelen, duiken en surfen. Mijn favoriet is Pangandaran: een dorpje met een heerlijke vibe en mooie golven om op te surfen. Lees onze blog over Pangandaran hier.

Op Java vind je maarliefst 12 National Parken. Één van de hoogtepunten is het Ujong Kulon National Park. Hier leeft de Javaanse eenhoornige neushoorn. Een ander gaaf park is Gunung Halimun. Hier kan je fantastische trekkingen maken en raften over de rivier Citarikrivier.

Regel je verblijf in Halimun National Park

halimun 2
Pangandaran

Bezoek een lokale community

Een hoogtepunt voor reizigers is het bezoeken van een lokale community op bijvoorbeeld het platteland van Java. Op deze manier kan je op een authentieke manier kennis maken met het ‘gewone’ leven op Java. Bezoek bijvoorbeeld de community van Nglanggaran, vlakbij Jogjakarta. Je kunt hier de imposante rotsen beklimmen en alles leren over het maken van cacao. Je verblijft in één van de homestays van het dorp waardoor je zeker bent van een echte local experience!

 Regel je verblijf in Nglanggeran

het-boerderijleven-4
candirejo-tourtje-fietsen

Rondreizen op Java

Op Java kan je over het algemeen goed per trein reizen. Hoewel de reistijden (en de afstanden) lang zijn, is de reis al spectaculair met prachtige uitzichten vanuit de trein. Je kunt zelf kiezen welke klasse je rijdt, afhankelijk van hoeveel luxe je fijn vindt om te hebben. Ook prettig: over het algemeen rijden de treinen keurig op tijd en kan je rekenen op railcatering. Treintickets zijn te regelen via deze website. 

Ben je op zoek naar een reisroute door Indonesie Java? Wij hebben er vast één voor je samengesteld. Hierin vind je een mooie mix tussen steden, natuur, strand en lokale communities. Zo weet je zeker dat je een gave rondreis hebt zónder dat je veel tijd kwijt bent aan de voorbereidingen.

Reisroute Java 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *