BestemmingenReisblogVietnam

Tips & tricks voor je bezoek aan de Mekong Delta

De Mekong rivier is een populaire hotspot in Vietnam en een prachtige plek om te bezoeken. Vanuit Ho Chi Minh is de Mekong Delta goed te bereiken. In de Delta vind je verschillende dorpjes waar je kunt verblijven. In deze blog vertel ik je meer over wat deze rivier nou zo bijzonder maakt, wat er te beleven is en welke off the beaten track plekken zeker een bezoekje waard zijn!

Wat is de Mekong?

De Mekong is een rivier die start in Tibet en verder loopt door China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en in Vietnam de oceaan bereikt. Hiermee is het een van de grootste rivieren ter wereld. In Vietnam splitst de rivier zich op in vele armen die samen de Mekong Delta vormen. De Mekong Delta is een bijzondere regio die anders is dan de rest van Vietnam.

Mekong Delta trip
Mekong rivier 5

Wat maakt de Mekong Delta nou zo bijzonder?

De Mekong rivier heeft veel verschillende functies en is belangrijk voor de lokale bevolking als het gaat om werkgelegenheid en levensonderhoud. Als je rondvaart op de Mekong zie je dan ook van alles en nog wat voorbij komen: van kayaks & rondvaartboten tot vrachtschepen, marktjes en drijvende eetgelegenheden. Vanaf de rivier heb je vaak prachtig uitzicht over de omliggende dorpjes en rijstvelden. Als toerist kan je op de Mekong rondvaarten maken en zien hoe de bevolking leeft op en rond de rivier. Je krijgt zo een bijzonder inkijkje in het traditionele Vietnamese leven.

Mekong rivier 6
Mekong rivier 10

Bijzonder verblijven in de Mekong Delta

Je kunt in verschillende dorpjes in de Mekong Delta verblijven. Wij hebben twee gave off the beaten track locaties uitgezocht waar je optimaal van de Mekong Delta kan genieten. Hier zit je niet tussen alle andere toeristen en ben je niet afhankelijk van een georganiseerde (groeps)tour. 

Bestemming 1: Thoi Son

Thoi Son is een eilandje in de Mekong Delta. Het eiland ligt ‘middenin’ de Delta en is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen verblijf mét vele mogelijkheden om de Delta te verkennen. Mister Tan heeft een fantastische homestay met een grote tuin vol heerlijke fruitsoorten. Een oase van rust op het eilandje. 

Activiteiten

  • Met een boot de rivier op om mooie routes door de vertakkingen van de grote rivier te zien.
  • De drijvende lokale markt bezoeken waar je een mengeling van kleuren van alle soorten fruit, kruiden, groenten en andere etenswaren hebt.
  • Per fiets de omgeving verkennen en van eiland naar eiland hoppen.

Bezoek mister Tan in Thoi Son

Bestemming 2: Tram Chim National Park

Het Tram Chim National Park ligt tegen de grens van Cambodja en is daardoor makkelijk te combineren met een bezoek aan Cambodja. In en om het park komen zelden reizigers: je kunt dan ook zeker zijn van een echte ‘local experience’ waarbij je kunt verblijven in de homestay van mister Minh Thien. 

Activiteiten

  • Met een solarboot vaar je door het park heen waarbij je de verschillende vogelsoorten rondom je boot ziet vliegen.
  • Een bezoek aan de dorpsbewoners die bezig zijn met fruit, groente & rijst verbouwen en vissen kweken. Overal gebeurt wat op straat, erg gezellig!

Bezoek mister Minh Thien Tram Chim

Meer weten over het bezoeken van de Mekong Delta? 
Neem dan eens een kijkje in de digitale reisgids van Verrassend Vietnam!

Mekong rivier 4
Mekong rivier 3

Je reis vervolgen door Vietnam?

In Vietnam heb je ontzettend mooie bestemmingen. Het is dan ook een populaire reisbestemming. Wil je graag de lokale hotspots vinden waar niet je niet tussen alle andere toeristen verblijft? Bekijk dan onze andere bestemmingen in Vietnam.

Bekijk onze bestemmingen in Vietnam

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *