fbpx
Alles over...BestemmingenReisblogVietnam

Alles wat je moet weten over Cat Ba – Halong Bay

Als je gaat reizen in Vietnam kan het bijna niet missen dat Halong Bay op je reisroute belandt. De prachtige rotsen die uit de zee omhoog komen zijn dan ook echt prachtig! De meeste toeristen bezoeken Halong Bay per boot tijdens een ‘cruise’, vaak zelfs met een overnachting op de boot. Wil jij graag meer van de omgeving ontdekken én niet tussen alle andere toeristen zitten? Dan is verblijven op het eiland Cat Ba een super mooie uitkomst! Op Cat Ba is veel te doen en de omgeving is betoverend mooi. Vandaag vertellen je wat meer over verblijven op Cat Ba en onze gave Cat Ba Tour.

O ja, ben je op zoek naar een 100% off the beaten track ervaring? Dan is verblijven op het eiland Quan Lan gelegen in Bai tu Long misschien ook wel iets voor jou ?.

Hoe kom je er?

Cat Ba is eenvoudig te bereizen vanuit Hanoi. Je kunt in Hanoi een bus boeken die je rechtstreeks naar Cat Ba vervoert. Je kunt ook online boeken via bijvoorbeeld CatBa Express. Als je kiest voor een Cat Ba Tour met The Local Package kunnen wij je helpen met het organiseren van vervoer.

Activiteiten op Cat Ba

In- en om Cat Ba is veel te beleven! Laten we beginnen met de welbekende rotsbergen uit het water. Die wil je natuurlijk gezien hebben! Een toffe manier is om per kayak rond te varen door de baai. Als je dit ’s avonds doet zie je al het plankton schitteren in het water. Echt een magische ervaring!

Op Cat Ba vind je een jungle waar de bijzondere Langur aap leeft. Hier kan je toffe trekkingen maken. Omdat de jungle is omgeven door water kan je ook per boot er omheen varen en zo een bezoek brengen aan mooie strandjes waar je ook prachtige kunt snorkelen.

Een toffe manier om het eiland te verkennen en meer te zien van hoe de local leven, is om rond te touren per fiets of per scooter.

cat-ba-drone-8

Verblijven op Cat Ba

De meeste toeristen die Cat Ba bezoeken verblijven in het hoofddorpje Cat Ba. Bijna alle hotels, restaurantjes en kroegjes vind je dan ook hier. Doe jij het graag net even anders? Dan is het tof om in het onontdekte dorpje Viet Hai te verblijven. Viet Hai -ook wel fishermans village genoemd- ligt op een afgelegen plek op het eiland welke je alleen kunt bereiken per boot. Daarbij heeft Viet Hai een bijzondere geschiedenis:

Viet Hai is ontstaan doordat lokale vissers in de 18de eeuw een schuilplaats zochten voor een typhoon. Ze vonden een stukje land achter een rots. De bodem  bleek heel geschikt voor het verbouwen van gewassen en daarom besloten ze om er een dorpje op te richten. Zo’n 200 jaar leefden zij hier een traditioneel Vietnamees leven. Ze gingen de jungle in om te jagen, verbouwden rijst en fruit. Ze hadden verder geen idee van onderwijs en er was geen contact met de bewoonde wereld. De afgelopen jaren heeft het dorpje zich verder ontwikkeld. In 2005 had dit dorp voor het eerst elektriciteit.

Als je meer wilt begrijpen van het traditionele leven in Vietnam en op Cat Ba, dan is het traditionele Viet Hai zeker een bezoek waard. Onze lokale host Viet neemt je graag mee door het dorp én op het water zodat je geen hoogtepunten mist!

Hoe boek je je verblijf op Cat Ba?

Wij hebben samen met onze lokale host Viet een twee gave totaaltours samengesteld. Tijdens deze Cat Ba Tours ga je kayakken door één van de mooiste stukjes van Halong Bay. Je verblijft in het dorpje Viet Hai waar mister Lan je mee in zijn familie waardoor je een echt authentieke familie-ervaring hebt. Als je kiest voor het uitgebreide pakket staat er ook nog een te gekke boottocht op de planning waarbij je dwars door de jungle vaart en gaat zwemmen op één van de mooiste strandjes in de omgeving. Lees hier meer over deze toffe pakketten:

Cat Ba Totaalpakket (uitgebreid)  Cat Ba Budget Totaalpakket

Verder reizen

Ga je na je bezoek Vietnam nog verder verkennen? Bekijk dan vooral even onze reisroute met toffe reisbestemmingen!
Veel mensen gaan vanuit Cat Ba terug naar Hanoi of richting het zuiden. In Hanoi kan je in fijne accommodaties even genieten van alle opties en een stad vol mogelijkheden! Ga je door naar Sapa? Check dan vooral even onze blog met alle informatie voor een bezoek aan Sapa!

cat-ba-lan-homestay-15
cat-ba-drone-6

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *