fbpx
ReisblogReisinspiratie

De 7 leukste vragen om te stellen aan een local

Tegenwoordig is bijna iedereen fan van reizen. Ieder heeft hier zijn eigen redenen voor. Zelf vind ik reizen is ontzettend leuk omdat je andere culturen leert kennen. Tijdens mijn reizen breng ik dan ook altijd graag tijd door met locals om meer over hun persoonlijke ervaringen en hun gebruiken en tradities te ontdekken.

In deze blog heb ik 7 vragen opgesteld waardoor je zeker een leuk gesprek krijgt en je meer leert over de lokale cultuur en wellicht de ideale reistips.

Waar droomde je van toen je een kind was?

Door deze vraag te stellen kan je erachter komen welke kansen mensen in die regio hebben en hoe ze hiermee omgaan. In Sapa, Vietnam ontdekte ik door deze vraag te stellen dat de kinderen van mijn host hele andere kansen hebben dan zij. Onze host was nooit eerder het dorp uit geweest en kon niet lezen en schrijven, ondanks dat ze hier altijd van droomde ging ze nooit naar school. Haar kinderen leren lezen en schrijven en kunnen waarschijnlijk meer plekken van de wereld zien.

Hoe zien bij jullie de bruiloften eruit?

Een bruiloft zegt erg veel over een lokale cultuur en haar gebruiken rondom familiebanden. Vraag ook door over welke rol iedereen heeft en hoe de dag verloopt. Zo ontdek je waarschijnlijk dat er grote en soms erg grappige verschillen zijn ten opzichte met bruiloften in Nederland. En als je geluk hebt bestaat er zelfs een kans dat je wordt uitgenodigd bij een lokale bruiloft. Mijn collega Marieke heeft er ondertussen al 4 gehad in verschillende delen van de wereld!

reistips
foto's reistips
tips jetlag

Wat is jouw favoriete culturele feest?

Wie houdt er nou niet van een feestje? Met deze vraag ontdek je waar de ander echt blij van wordt en hoe de feestjes er in de omgeving aan toe gaan. Wellicht ontvang je leuke reistips ben jij er de volgende keer bij!

Welke gerecht uit jullie keuken zou iedereen ter wereld moeten proeven?

Eten is altijd een ding op reis! Toch? Ben je op reis geweest, vraagt iedereen: Hoe was het eten? En niet onterecht natuurlijk. Eten is belangrijk en heeft in veel culturen een vele grotere rol dan in de onze. Elke cultuur heeft ander eten wat het ook weer interessant maakt en soms een behoorlijk avontuur. Welke bizarre dingen heb jij gegeten?

Wat is je leukste ervaring met Nederlanders

Je herkent het vast wel: kom je op de meest afgelegen bestemming, kom je er Nederlanders tegen. Een fenomeen wat je bijna niet kan tegengaan. We zijn tenslotte een reislustig volk! Het is dan ook leuk om te ontdekken hoe lokale mensen ons zien. Wij geven tenslotte een visitekaartje af door ons gedrag en omgang. Even checken of het klopt :).

Naar welk land zou je altijd nog eens naartoe willen reizen?

Wij zijn dan een reislustig volk maar niet iedereen heeft zoveel mogelijkheden als wij. Daarom erg leuk om met lokale mensen mee te dromen over hun droombestemmingen! Wellicht ben jij er al geweest en kan je er foto’s van laten zien of er mooie anekdotes over vertellen.

Welke reistips heb je voor mijn verdere reis?

Deze klinkt een beetje cliché maar juist door deze vraag aan locals te stellen kom je achter de unieke plekjes voor je verdere reis. Zeker een must-do dus!

Heb jij nog andere leuke vragen voor locals? Laat het hieronder weten!

Zelf een leuke trip maken en bij een local op bezoek gaan?

Check ons aanbod voor bijzondere lokale bestemmingen!

Bekijk ons aanbod

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *