fbpx
BestemmingenReisblogVietnam

5x waarom Mai Chau op jouw reisroute thuishoort

De vallei van Mai Chau is groen, groots en prachtig. Er is meer dan genoeg te ontdekken in deze regio in het Noorden van Vietnam, zowel qua cultuur als natuur. Toch wordt Mai Chau door veel reizigers overgeslagen. Vandaag vertellen we waarom Mai Chau toch een plekje verdient op jouw reisroute en geven we tips voor jouw ideale verblijf.

#1 Deze vallei heeft de Wow-factor 

Mai Chau is een grote vallei gelegen tussen de bergen. Het grootste gedeelte van het jaar in de vallei felgroen gekleurd door alle rijstvelden. Hierdoor is de omgeving felgroen en omgeven door imposante bergen. Wij maakten een fietstocht door de vallei met zonsondergang dat was in 3 woorden: WOW, WOW, WOW!!! 

#2 Mai Chau heeft een rijke cultuur 

In de Mai Chau vallei wordt – net als Sapa – voornamelijk bewoont door etnische minderheidsgroeperingen zoals de White Thai en H’mong. De meeste inwoners in de vallei dragen niet meer de traditionele kleding maar je kunt je nog wel vergapen aan de prachtige handgemaakte stoffen die je overal vindt. 
Wat verder opvalt in de vallei zijn alle op palen gebouwen huizen. Van oudsher worden in de vallei huizen op palen gebouwd zodat de inwoners veilig zijn voor tijgers en overstromingen. Inmiddels zijn de tijgers niet meer in deze regio te vinden, maar de typische huizen zijn hun schoonheid nog niet verloren. 

#3 Nog niet ontdekt door het grote publiek, een lokale ervaring! 

Mai Chau is op zich geen onbekende bestemming maar toch slaan veel reizigers de vallei over.  Daaarbij verblijven de meeste toeristen in de dorpjes Ban Lac en Pan Poom Coong. Ga je daarbuiten zitten, dan kan je rekenen op mooie ontmoetingen met de locals, bijvoorbeeld in de dorpjes Mai Hich en Ban Buoc. Een bezoekje aan de lokale markt of een middag vissen met een local maakt je experience helemaal compleet! 

#4 Meer dan genoeg activiteiten 

Naast het leren kennen van het lokale leven is er in en om de vallei van alles te doen. Zo kan je hiken door de vallei, de omliggende bergen beklimmen en eindeloze fietstochten maken door de rijstvelden. Door de vallei stroomt een rivier. Op een vlot gemaakt van bamboo kan je je laten meevoeren door de rivier. Bambooraften is een spectaculaire en verfrissende ervaring en een heel leuke manier om de omgeving te bekijken vanaf het water.  

#5 Mai Chau is makkelijk te bereiken

Vanaf Hanoi is het 150 kilometer naar Mai Chau. Reken op ongeveer 4 uur reistijd en je waant je in een totaal andere wereld. Vanaf Hanoi kan je gemakkelijk een bus nemen. Dit kost ongeveer € 14 met een vooraf gereserveerde bus. Let wel op: want op feestdagen en weekenden gaan ook de stadse Vietnamezen naar Mai Chau om bij te komen. Vermijd dus deze dagen of zorg dat je verblijft in een kleiner dorpje in de vallei zoals Mai Hich of Ban Buoc.

Tot slot: zó regel jij je verblijf 

Voor een echt authentieke ervaringen adviseren wij je om te verblijven in één van de kleinere dorpjes in de vallei. Zo kan je verblijven bij onze lokale host in Mai Hich. Mister Quy runt hier een authentieke en kleinschalige homestay. Verblijven doe je al vanaf  17 euro per nacht, inclusief ontbijt en diner. Lees hier meer over deze homestay Mai Chau.

Je kunt ook kiezen om Mai Chau te bezoeken met een totaalpakket waarbij vervoer vanaf Hanoi, de activiteiten én je verblijf zijn inbegrepen. Je verblijft in het niet-toeristische dorpje Ban Buoc in een comfortabele accommodatie mét zwembad. Deze totaaltour is beschikbaar vanaf € 55 p.p. Lees hier meer over de totaaltour naar de Mai Chau Vallei.

Lees verder…

4 comments

  1. ivonne 23 november, 2017 at 10:01 Beantwoorden

    Leuk. Ik had er niet van gehoord toen we in Vietnam waren een paar jaar geleden. We willen graag nog eens terug naar dit gave land, zeker naar het noorden. Ik onthoud hem voor dan!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *